Nieuwe Wing Coaster wordt getest in Happy Valley Chongqing

In de Chinese provincie Chongqing wordt momenteel hard doorgewerkt aan een nieuw Happy Valley pretpark. Het testen van de attracties is volop aan de gang.

 

Het nieuwe pretpark heeft verschillende attracties waaronder vier achtbanen. Een van de achtbanen is een spectaculaire Wing Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Momenteel wordt de achtbaan druk getest.

De eerste videobeelden:

 

Naast de Wing Coaster zijn er dus ook nog 3 andere achtbanen. Eentje daarvan wordt een houten achtbaan van de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International. De houten achtbaan behaald een snelheid van 91,1 km/u en heeft een hoogte van 35,1 meter. Het parcours heeft een lengte van 1201 meter. De rollercoaster is gebouwd op een berg om er op die manier nog indrukwekkender uit te zien.

Het nieuwe Happy Valley pretpark in Chongqing wordt al het 10de pretpark van de groep in 23 jaar tijd. Daarnaast is ook nog een tweede nieuwe pretpark in aanbouw dat eveneens dit jaar moet openen. Alle Happy Valley pretparken zijn gelegen in China en zijn in handen van de OCT Group. De OCT Group is de 4de meest succesvolle pretpark groep ter wereld en mocht vorig jaar in totaal meer da 30 miljoen bezoekers ontvangen in haar parken.

De Happy Valley pretparken werden bekend met de toevoeging van de eerste duellerende houten achtbaan ter wereld die het zogenaamde High Five element bevat. De houten achtbaan werd ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group en gebouwd door het Canadese bedrijf Martin & Vleminckx.

 

Een andere spectaculaire achtbaan die in 3 Happy Valley parken is gebouwd is een gelanceerde achtbaan van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies, beter bekend als S&S Worldwide. De achtbaan wordt met gecompresseerde lucht gelanceerd tot een snelheid van 133,6 km/u. Daarna gaat de trein een heuvel op van 60 meter hoog en volgt een drop van 67,4 meter tot onder het wateroppervlakte.

 

Bron: rcdb

Foto’s: VHCoasters