Grote investeringen op Yas Island in Abu Dhabi

De Miral Asset Management Groep heeft grote plannen aangekondigd voor Yas Island, gelegen in Abu Dhabi. Deze investeringen bevatten hotels en nieuwe attracties in de parken die de groep bezit. Voor Ferrari World alleen wordt al een bedrag genoemd van 191 miljoen dollar voor nieuwe attracties.

 

Miral wil op Yas Island een recreatiegebied creëren van 130 hectare groot. Dit gebied krijgt twee hotels, waaronder een Hilton hotel, een winkelcentrum, een recreatie pier enzoverder. Er zal ook een grote arena gebouwd worden waar feestjes en sportwedstrijden gehouden kunnen worden.

Het eiland moet de nummer een toeristische trekpleister worden, daarom worden er meer dan 50 restaurants gebouwd en 20 winkels. Op deze manier wil men dagelijks tot 14.000 gasten ontvangen. Er komt ook een beach club, een cinema complex en een family entertainment center.

In Ferrari World wil men gaan investeren in vier nieuwe attracties, bovenop de twee nieuwe achtbanen. De nieuwe attracties moeten het park kindvriendelijker maken. Ook Yas Waterworld krijgt er een attractie bij. In het waterpark wil men een 5D cinema gaan bouwen, die uniek is in de wereld.

 

Verder wordt er gebouwd aan twee nieuwe pretparken met Warner Bros World Abu Dhabi en Seaworld Abu Dhabi.

 

Bron en foto’s: Miral groep