Zo zal Warner Bros. World Abu Dhabi eruitzien

In Abu Dhabi zijn de werkzaamheden voor een gloednieuw Warner Bros. Pretpark in volle gang. De eerste plannen kwamen er al in 2007, maar door de financiële crisis in 2008 werd de bouw uitgesteld. Een openingsdatum staat nu gepland voor 2018. Op enkele concepttekeningen, die onlangs vrijgegeven werden, zien we hoe het park er uiteindelijk zal uitzien.

 

Het indoorthemapark zal een grootte krijgen van ongeveer 500.000 m2. De bezoekers zullen er 29 attracties kunnen ontdekken in zes verschillende themazones. Verder komen er ook shows en restaurants.

 

Warner Bros. World Abu Dhabi zal uit volgende zones bestaan:

 

  • Metropolis (Superman)
  • Gotham City (Batman)
  • Cartoon Junction
  • Bedrock
  • Dynamite Gulch
  • Warner Bros. Plaza

 

De toekomstige uitbater Miral Asset Management belooft dat het een uniek park wordt van wereldklasse. De attracties worden modern en uniek.

 

We bekijken de themazones:

 

Warner Bros. Plaza

De bezoekers zullen onmiddellijk ondergedompeld worden in de Hollywoodsfeer wanneer ze het Warner Bros. Plaza-plein betreden. Heir zullen de steegjes en gebouwen in teken staan van Hollywood.

 

Gotham City and Metropolis

Voor het eerst in het Midden-Oosten zullen de fans van Superhelden de kans krijgen om door de straten te wandelen van Superman’s Metropolis, een hypermoderne stad vol wolkenkrabbers. Verder ontdekken ze de donkere steegjes in Batman’s Gotham City. Hier zal family fun centraal staan in actievolle attracties.

Een van de attracties lijkt een Disk’O te worden, van de Italiaanse bouwer Zamperla.

 

Cartoon Junction

In het kleurrijke gebied Cartoon Junction zullen figuurtjes als Bugs Bunny en Scooby Doo te ontdekken zijn.

 

Bedrock

Bedrock, bekend uit de Flintstones, wordt een prehistorisch gebied. De familie uit het Stenen Tijdperk zal hier vergezeld worden door prehistorische vogels en dinosaurussen.

 

Dynamite Gulch

Dynamite Gulch is een gebied dat geïnspireerd werd door de tekenfilms van de Looney Tunes. In dit gebied komt alvast een achtbaan te staan. Het lijkt om een Family Suspended Coaster te gaan van de Nederlandse bouwer Vekoma.

 

 

Bron: Coaster 101

Foto’s: Warner Bros.