De nieuwe huisstijl van Legendia is zeer kleurrijk

Het Poolse pretpark Śląskie Wesołe Miasteczko veranderde dit jaar van naam, maar ook van huisstijl. Het gehele park werd in een nieuw kleedje gestopt en we moeten toegeven dat het alvast zeer kleurrijk is.

 

Jarenlang ging het Poolse pretpark door het leven als Śląskie Wesołe Miasteczko, maar om iets internationaler over te komen werd deze veranderd naar Legendia. Ook de volledige huisstijl werd omgegooid. Voor deze transformatie werd een beroep gedaan op het Nederlandse bedrijf Jora Vision.

 

Legendia is het oudste pretpark van Polen en kwam in 2015 in de handen van de groep Tatry Mountain Resorts. Deze groep baat hotels, waterparken en skiresorts uit. Dit jaar zal het park een transformatie ondergaan, die ongeveer 60% van de geplande ombouw bevat. Volgend jaar zal de rest van het park onder handen genomen worden.

Tijdens de transformatie krijgen de gebouwen, attracties en zelfs de wandelpaden een nieuwe look. Er wordt verder ook gezorgd voor meer groen. Later dit jaar zal er ook een gloednieuwe achtbaan geopend worden met de Lech Coaster, een achtbaan die momenteel opgebouwd wordt. Deze achtbaan werd geleverd door de Nederlandse firma Vekoma.

 

Bron en foto’s: Legendia