Beiers waterpark test Virtual Reality op waterglijbaan

Therme Erding, een van de grootse waterparken ter wereld biedt momenteel een heleboel waterglijbanen aan, maar kreeg dit jaar een unieke toevoeging. Het park testte een waterglijbaan met Virtual Reality.

 

Malcolm Burt, een Australische student ontwikkelde in samenwerking met de Duitse fabrikant Wiegand-Mälzer een speciale waterdichte VR bril, die momenteel uitgetest wordt in het waterpark. Burt gebruikt deze test voor zijn thesis over het ultieme Virtual Reality park.

De naam van deze bril is de Bizmodo. Volgens Burt is er nog werk aan het concept, maar het is alvast uniek in de wereld. Later dit jaar zullen de bezoekers kennis kunnen maken met deze technologie, er wordt gebruik gemaakt van een waterdichte Android Smartphone. Tijdens het filmpje zal je over een gigantische lavastroom naar beneden glijden.

 

Bron en foto: Vrodo, Erdinger