Nederlandse attractiebouwer test prototype attractie

De Nederlandse attractiebouwer Vekoma is volop bezig met het testen van haar nieuwe prototype attractie. Het was al een aantal weken duidelijk dat er in het geheim tests hadden plaats gevonden, maar nu konden deze ook op video vastgelegd worden.

 

Vekoma starte vorig jaar in juli met de bouw van de nieuw prototype attractie. Het prototype werd gebouwd op het testterrein bij de fabriek in Vlodrop (Nederland), niet ver van de Duitse en Belgische grens.

Al snel werd duidelijk dat het hier niet zou gaan om een standaard attractie. Een heel gedeelte van de track werd namelijk zijwaarts gebouwd en een ander gedeelte werd ondersteboven geplaatst zoals bij een Inverted Coaster (denk maar aan de Vampire in Walibi Belgium en Condor in Walibi Holland).

Op 5 september 2016 werd de track voltooid. Toch was het nog steeds niet duidelijk wat we van het project moesten verwachten. Zelfs wanneer de testtrein op de track werd geplaatst bleef het nog steeds een raadsel wat het nu eigenlijk exact was.

Op 11 april werden rotatiepunten aan het onderstel van de testtrein bevestigd. Eveneens werd duidelijk dat de testtrein al meerdere rondjes gemaakt had. Helaas was er nog nooit iemand in geslaagd om dit te kunnen vast leggen op beeld.

Ondertussen heeft een pretparkliefhebber beelden kunnen maken van de testtrein die verschillende rondjes over het parcours aflegt. Op de video zijn er voorlopig nog geen onderdelen van de trein die draaien. De beelden van de testritten kan je hieronder bekijken:

 

Vekoma zelf houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar. Zij willen momenteel nog niets kwijt over wat het zal worden en of het idee al verkocht is of niet. Er bestaat geen enkele andere achtbaan in de wereld waarbij een deel van de track zijwaarts is geplaatst. Het wordt dus iets compleet nieuws. Nu is het reikhalzend uitkijken naar wat deze achtbaan juist zal worden.

Alle updates over dit mysterieuze project kan je hier volgen.

 

Video: Sjaak van Horne