Eerste trackdelen van Speed Water Coaster in Energylandia zijn geplaatst

De bouw van de Speed Water Coaster in het Poolse pretpark Energylandia gaat vooruit. Al heel wat supports van de waterachtbaan werden overeind gezet en ook verschillende trackdelen werden gemonteerd. De waterachtbaan is één van de negentien nieuwigheden waar het pretpark dit jaar zal mee uitpakken.

 

In december van 2016 gingen de bouwwerken van de Speed Water Coaster van start. Er werd een grote sleuf uitgegraven waar later de boten van de waterachtbaan door varen. In het voorjaar van 2017 werd er rond het terrein bij de waterachtbaan gewerkt. Eind maart werden de eerste supports rechtgezet en nu zijn ook de eerste trackdelen geplaatst. De Speed Water Coaster zal een groene kleur krijgen.

Speed Water Coaster is een waterachtbaan gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. De waterachtbaan zal starten met een boottochtje door het water tot de boot aan een lift komt van 60 meter hoog. Vervolgens wordt de boot opgetakeld tot een adembenemende hoogte en volgt er de first drop aan een snelheid van 110 km/u waarna een splashtrack volgt. Hierna is er een achtbaangedeelte met verschillende bochten om tot slot met een grote splash in het water te eindigen.

 

Er zal geen enkele waterachtbaan in de wereld zijn die sneller of hoger is dan de Speed Water Coaster. Er is slechts 1 andere waterachtbaan in de wereld van hetzelfde kaliber en dat is Divertical in het Italiaanse pretpark Mirabilandia. Beide waterachtbanen zullen zo het snelheids- en hoogterecord delen. Onderstaande video toont wat we kunnen verwachten van de nieuwe attractie.

 

Alle ontwikkelingen in het pretpark kan je hier volgen.

 

 

Foto’s: Frederik Boelaert (Theme Park World)