Meer details over de terugkeer van Hex in Alton Towers

Onlangs lieten we jullie weten dat Hex, de madhouse attractie in het Britse pretpark Alton Towers opnieuw de deuren zal openen. Beetje bij beetje sijpelen hier meer details over binnen. Het verhaal, waar deze madhouse op gebaseerd is blijft hetzelfde, maar de attractie zelf kreeg maar liefst 10 nieuwe aanpassingen.

 

Hex heropende op 25 maart 2017 de deuren voor het grote publiek. De attractie werd gebouwd in 2000 door de Nederlandse bouwer Vekoma. In 2016 werd besloten om de attractie een jaar te sluiten voor een grondige renovatie. Laten we eens alle nieuwigheden met jullie overlopen:

 

Een aangepaste ingang: Er werden nieuwe banners voorzien. Ook de gigantische stalen toegangspoort werd bijgewerkt en opnieuw geschilderd.

© Alton Towers

De vloer van het wachtrij-gedeelte werd volledig vernieuwd, dit om mogelijke schade te voorkomen aan de kasteelruïne. De stenen vloer van de pre-show en de cinema zaal zijn opnieuw geschilderd en voorzien van een extra beschermende laag tegen krassen en beschadigingen. 

 

De hoofd-show werd ontdaan van alle echte stof en voorzien van een nieuwe laag kunstmatig stof. 

© Alton Towers

 

De invulling van de rekwisieten zoals de boekenkasten en andere meubels werden herbekeken. Hier en daar zijn er ook nieuwe artefacten te aanschouwen, die het verhaal achter Hex nog meer ondersteunen. Het glas en plexiwerk van de displays werd hersteld of vervangen, net zoals de gordijnen. 

© Alton Towers

 

De gehele muziekinstallatie werd vervangen en opnieuw ingewerkt in het geheel. Met behulp van enkele geluidsexperts werd de akoestiek verbeterd. 

© Alton Towers

 

Net zoals de rekwisieten, kregen de special effecten van Hex ook een grondig nazicht. Er werden nieuwe stroboscopen en windmachines geïnstalleerd. De rookmachines kregen een nieuw plaatsje in de hoofd-show. Uiteraard geld hetzelfde voor de airconditioning en de rookafvoermachines.

© Alton Towers

 

De zitjes van de hoofd-show werden volledig opnieuw geschilderd. 

© Alton Towers

 

Alle spots werden vervangen en sommige zelfs verplaatst voor een betere verspreiding van sfeervol licht. 

© Alton Towers

 

Hex zal gebruik maken van nieuwe geurinstallaties, dit geeft weer een extra dimensie aan het geheel. We kunnen hier wel degelijk spreken van een totaalbeleving. 

© Alton Towers

 

In het octagon gedeelte werden de voormalige Tv schermen vervangen door de originele televietoestellen, aangezien deze net iets teveel achtergrondlicht gaven om de donkere sfeer van deze attractie te kunnen garanderen aan de bezoeker. Het is een duister verhaal, dus een donkere sfeer is een must voor Hex. 

© Alton Towers

 

Bron: Alton Towers