Onderhoudsteam Thorpe Park viert verjaardag op grote hoogte

Het onderhoudsteam van Thorpe Park koos wel een zeer speciaal plekje om te klinken op de 200ste verjaardag van de achtbaan. Ze beklommen namelijk Stealth, om daar op het hoogste punt een lunch te eten.

 

Geen betere plek om de 200ste verjaardag te vieren van de achtbaan, dan op het hoogste puntje van de achtbaan Stealth, dacht het onderhoudsteam van Thorpe Park. Het is namelijk in 1817 dat de eerste veilige achtbaan ontwikkeld werd.

 

 

De heren beklommen de achtbaan tot op het hoogste punt, 62,5 m boven de grond. Hier zetten ze een feesthoedje op en vierden dat in 1817 de allereerste achtbaan geopend werd in Parijs. Althans de eerste “veilige” achtbaan met treintjes met wielen. Want in 1804 werd al eens een achtbaan opgebouwd met een looping, maar dat ding was enorm onveilig en werd snel gesloten.

 

Bron en foto: Thorpe Park