Energylandia toont nieuwe concept-arts van Speed Water Coaster

Het Poolse pretpark Energylandia heeft nieuwe concept-arts vrijgegeven van de Speed Water Coaster die dit jaar in het pretpark zal openen. De waterachtbaan is één van de achttien nieuwigheden waar het pretpark dit jaar zal mee uitpakken.

 

Energylandia heeft nieuwe concept-arts vrijgegeven die tonen hoe de nieuwe waterachtbaan er moet uitzien als die klaar is. Op de ontwerpen is er ook een zeer modern gebouw te zien. Hier zal een restaurant in komen waar de bezoekers kunnen eten. Vanuit het restaurant hebben de gasten zicht op de nieuwe toekomstige attractie.

Speed Water Coaster is een waterachtbaan gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. De waterachtbaan zal starten met een boottochtje door het water tot de boot aan een lift komt van 60 meter hoog. Vervolgens wordt de boot opgetakeld tot een adembenemende hoogte en volgt er de first drop aan een snelheid van 110 km/u waarna een splashtrack volgt. Hierna is er een achtbaangedeelte met verschillende bochten om tot slot met een grote splash in het water te eindigen.

 

Er zal geen enkele waterachtbaan in de wereld zijn die sneller of hoger is dan de Speed Water Coaster. Er is slechts 1 andere waterachtbaan in de wereld die van hetzelfde kaliber en dat is Divertical in het Italiaanse pretpark Mirabilandia. Beide waterachtbanen zullen zo het snelheids- en hoogterecord in handen krijgen. Onderstaande video toont wat we kunnen verwachten van de nieuwe attractie.

 

Foto’s: Energylandia