Planckendael ambieert de grootste versierde paasboom

Ludieke actie van hoveniers luidt de paasvakantie in. Help mee!

 

Meestal zijn het de dieren die in Planckendael onze onverdeelde belangstelling krijgen, maar deze paasvakantie krijgen de hoveniers het hoogste woord. Zij kruipen de bomen in om ze te tooien met versierde paaseieren van bezoekers. Zo willen ze de grootste versierde paasboom ter wereld maken. Wist je dat het officiële record op 76 596 eieren staat? Dat proberen ze te evenaren. Help jij hen mee? Breng hen zoveel mogelijk eitjes.

 

 

 

Supervakantietip

Knutsel en kleur mooie eitjes bij elkaar en kom ze tijdens de paasvakantie in Planckendael in de bomen hangen! Op onze website www.planckendael.be kan je je eigen knutsel-ei downloaden of vind je nog andere leuke knutseltips. Geef ze een regenvast jasje, want we kennen ons eigen landje. 😉 Of blaas je liever echte eitjes uit om ze te beschilderen? Omelettentijd!

 

Moeite beloond

Bovendien krijg je in ruil voor een zelfgeknutseld paasei 15% korting bij aankoop van max. 5 dagtickets voor Planckendael geldig van 01/04/2017 tot en met 17/04/2017, tijdens de ganse paasvakantie. Info en voorwaarden: zie website. Met een abonnement kan je natuurlijk 365 dagen per jaar onbeperkt naar Planckendael en ZOO Antwerpen. Vergeet dan zeker niet onze baby’s te bezoeken zoals de  twee girafjes Sabah en Senwe, babybonobo Sanza en ons kersvers ringstaartje. Ze zijn op hun paasbest.

 

Eitje!

Wist je trouwens dat het ei van een ara helemaal wit is zoals een kippenei, en niet gespikkeld of gekleurd zoals dat van een merel, mus of mees? Waarom? Wel, ara’s leggen hun eieren in holle bomen en niet in een open nest, dus camouflage voor rovers is overbodig.