Ferrari World Abu Dhabi toont eerste onride beelden van Turbo Track

Ferrari World Abu Dhabi opende afgelopen jaar de nieuwe achtbaan Flying Aces maar het park zit niet stil. Twee nieuwe achtbanen zijn momenteel nog in opbouw. Het park heeft een nieuwe teaser online gezet die onride beelden toont van een van de nieuwe rollercoasters.

Een van de twee nieuwe achtbanen is Mission Ferrari. Mission Ferrari is een achtbaan met meerdere lanceringen, videoprojecties en speciale elementen zoals een trackdrop en tilt element. De exacte openingsdatum is nog niet bekend gemaakt, maar het is de bedoeling dat deze achtbaan dit jaar nog zal openen.

 

Turbo Track is een spectaculaire achtbaan die de bezoekers lanceert tot door het dak van Ferrari World Abu Dhabi tot een hoogte van maar liefst 62 meter. Tijdens de lancering tot dit hoogste punt, wordt een snelheid van 102 km/u bereikt.

 

De achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides die ook instond voor de bouw van Flying Aces en Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld. De geplande openingsdatum van Turbo Track is 27 maart 2017.

 

De Duitse viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel en de Finse voormalige wereldkampioen Formule 1 Kimi Räikkönen maakten onlangs nog een ritje Flying Aces. Deze achtbaan behaald een snelheid van 120 km/u en is 63 meter hoog. De 1500 meter lange achtbaan bevat een Non Inverting Loop van 52 meter hoog, een record.

 

Volg het volledige project hier op de voet.

 

 

Bron, foto’s & video’s: Ferrari World