Eerste inversie bij de spectaculaire Vekoma Lech Coaster zichtbaar

Het Nederlandse bedrijf Vekoma is volop bezig met de bouw van de Lech Coaster in het Poolse pretpark Śląskie Wesołe Miasteczko. De achtbaan wordt de grootste van het pretpark en moet heel wat nieuwe bezoekers naar het park lokken. Zowel de lay-out als de concept arts van de thematisering zijn veelbelovend.

 

Als we Śląskie Wesołe Miasteczko vertalen naar het Nederlands betekent dit Salesiaan Pretpark, in het Engels Salesiaan Amusement Park. Het tweede grootste pretpark van Polen is bezig met een grote gedaanteverwisseling. Het thematiseringsbedrijf Jora Vision heeft het pretpark volledig onder handen genomen en zal ook deze nieuwe coaster volledig thematiseren.

Twee maanden geleden kwamen de eerste trackdelen aan in het pretpark. In februari werd gestart met de bouw van de attractie en ondertussen staan al heel wat trackdelen overeind. Vooral het gedeelte bij het kasteel waar straks de achtbaan rond, over en door zal razen werd hard aan doorgewerkt. Deze week werd dan weer gewerkt aan de stukken die wat verder van het kasteel liggen en zo werd de eerste inversie een feit. Een mooie kurkentrekker werd ondertussen laag tegen de grond gebouwd.

De Lech Coaster wordt maar liefst 40 meter hoog en zal een topsnelheid krijgen van 95 km/u. De rollercoaster krijgt een lengte van 908 meter waarbij de bezoekers 3 keer overkop zullen gaan. Deze nieuwigheid is goed voor een investering van 4,36 miljoen euro. De voorziene opening van de achtbaan is gepland voor juli 2017.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Vekoma & Śląskie Wesołe Miasteczko