Eerste onderdelen Boomerang achtbaan in Energylandia gearriveerd

De eerste trackdelen van de nieuwe Boomerang Roller Coaster zijn aangekomen in het Poolse pretpark Energylandia. De nieuwe achtbaan zal geen standaardkleur krijgen, want de trackdelen zien er paars uit.

 

Het Poolse pretpark Energylandia is deze winter volledig veranderd in een grote bouwwerf. Het snelst groeiende pretpark van Europa is bezig met de voorbereidingen en opbouw van maar liefst 18 nieuwigheden voor het aankomende seizoen. Onder de nieuwigheden zitten verschillende water-attracties, familie-attracties en drie achtbanen.

Een van deze achtbanen is de Boomerang Roller Coaster, de trackdelen van deze achtbaan werden ondertussen geleverd en liggen nu op de gronden van Energylandia. De opbouw van de achtbaan zal nu niet meer lang op zich laten wachten. Het meest opvallende is de kleur van de trackdelen. De achtbaan zal namelijk een paarse kleur krijgen.

 

De nieuwe attractie wordt een “Family Boomerang Coaster” van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Het wordt niet de standaardversie zoals we die het beste kennen, maar een speciale aangepaste versie voor Energylandia.

De achtbaan zal een hoogte krijgen van 25 meter en een snelheid van 70 km/u. Hiermee verbreekt die het gloednieuwe record van Raik in Phantasialand. Toen pakte het Duitse pretpark nog uit met de snelste “Family Boomerang Coaster” ter wereld en legde het snelheidsrecord op 62 km/u. Energylandia zal met de aangekondigde 70 km/u vlotjes over dit record heengaan.

 

Een overzicht van alle nieuwigheden en bouwwerkzaamheden kan je hier terugvinden.

 

 

Bron: Energylandia