Zweefmolen valt uit elkaar op Chinees tempelfestival

Er is opnieuw een zwaar ongeluk gebeurd op een attractie in China. Verschillende mensen raakten gewond nadat de attractie plotseling uit elkaar viel. De eigenaars van de attractie zijn gearresteerd en meegenomen voor verhoor door de politie.

 

Op zijn minst 9 mensen zijn gewond geraakt toen een zweefmolen op een Chinees tempelfestival uit elkaar viel. Het ongeval gebeurde in de provincie Gansu afgelopen donderdag. Op beelden is te zien hoe de attractie plotseling uit elkaar valt en tientallen mensen verschillende meters naar beneden vallen.

Het draaiende frame van de zweefmolen waar de stoeltjes aan hingen, brak af en viel naar beneden. De bezoekers vielen met een harde klap op de grond. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De eigenaars van de attractie zijn meteen gearresteerd en meegenomen door de politie voor verhoor.

 

Het is niet de eerste keer dat een attractie uit elkaar valt in China. Twee jaar geleden gebeurde er een gelijkaardig ongeval op een Frisbee attractie. Toen brak de ring (waar alle stoeltjes aan vast hangen), af van de grote zwaaiarm. Een medewerker en 18 bezoekers raakten toen gewond.

Vorige maand gebeurde nog een ander zwaar ongeval in China. Een 14-jarig meisje stierf toen ze uit een Top Spin attractie viel. Het meisje bleef met haar voet in eerste instantie nog hangen. Vervolgens bleef de attractie nog verschillende keren overkop gaan met het meisje er nog aan vooraleer haar voet los kwam en ze te pletter sloeg op de grond. Beelden van dit gruwelijke ongeval kan je hier bekijken.

 

Video: Explosion News