Energylandia kondigt 18de nieuwe attractie aan voor 2017

Het snelgroeiende Poolse pretpark Energylandia blijft verbazen. Het park heeft aangekondigd 18 nieuwe attracties te openen in 2017. 17 nieuwe attracties waren al een tijdje bekend gemaakt maar nu is er nog een extra attractie aangekondigd.

 

De nieuwe aangekondigde attractie wordt een boottochtje in het nieuwe Zwitserse themagebied. Bezoekers zullen in reuzentheekopjes plaatsnemen terwijl ze over het water drijven. Dit alles zal gebeuren tussen de bloemen en de prachtige natuur van het Zwitsers themagebied. Dit themagebied zal ook een volledig Zwitsers dorp bevatten.

 

De attractie zal de naam “Swiss Cups” krijgen, wat “Zwitserse kopjes” betekent in het Nederlands. Ondertussen is men ook al gestart met de bouw van deze attractie en het bijhorende themagebied.

 

Een van de spectaculairste nieuwe attracties van 2017 wordt de Speed Water Coaster gebouwd door Intamin Amusement Rides. De attractie wordt een waterachtbaan die 60 meter hoog wordt en een snelheid zal halen van 110 km/u. Naast de waterachtbaan kondigde Energylandia ook nog een Family Boomerang Coaster van Vekoma aan en een aangedreven achtbaan voor de allerkleinsten onder ons.

Wie niet genoeg van water kan krijgen, zal zich binnenkort ook kunnen uitleven op Anaconda, een Spill Water attractie en Jungle Adventure, een Rapid River. Beide water attracties zullen ook gebouwd worden door Intamin Amusement Rides. De 4de nieuwe attractie van 2017 voor Energylandia die het Zwitserse bedrijf zal bouwen wordt de Tow Boat Ride in het Viking themagebied.

Naast de verschillende grote nieuwe attracties en 2 nieuwe themagebieden zal het Poolse pretpark ook nog verschillende kinderattracties openen en wordt de ingangszone compleet vernieuwd. Bezoekers zullen voortaan het pretpark binnen komen via een groot sprookjeskasteel.

Voor 2018 staat er dan weer de grootste mega coaster van Europa op de planning! Meer daarover kan je hier terug vinden.

 

 

Bron, Foto’s & Video: Energylandia