Europa-Park neemt logistiek centrum in bedrijf

Met de inbedrijfname van een 8.000 m2 groot logistiek centrum kan Duitslands grootste attractiepark leveringen voortaan sneller verwerken, tijd besparen en transporten in het resort economischer en efficiënter uitvoeren. In totaal maken vijf afdelingen gebruik van het centrum waarin ook kantoren en enkele keukens een plaats hebben gekregen.

 

De vijf afdelingen die gebruik maken van het logistieke centrum zijn: food & beverage, shopping & games, marketing, inkoop en personeelszaken. De benodigdheden voor het attractiepark en hotel resort kunnen via vijf loskades aangeleverd worden. Vervolgens worden deze óf direct op de gewenste locatie bezorgd óf opgeslagen in het magazijn. Dat kan op 2.000 palletplaatsen, in 1.400 strekkende meter stellingen voor de opslag van kleine artikelen en in een koel- en diepvriesafdeling voor etenswaren, bij temperaturen van min 18 tot en met plus 14 graden. Het magazijn heeft continu zo’n 20.000 artikelen op voorraad en bij de bouw is al rekening gehouden met de komst van een zesde hotel en het waterpark in 2019.

In het centrum zijn ook 41 bureaus en vergaderruimtes gebouwd. Gesprekken met leveranciers en sollicitanten vinden voortaan hier plaats. Daarnaast telt het gebouw enkele keukens voor de productie van zoetwaren, opleidingen van leerling-koks en het ontwikkelen van nieuwe gerechten .

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen uitleveren maakt men gebruik van nieuwe software die moet zorgen voor een reductie van het aantal bewegingen in magazijn en resort. Het park telt bijvoorbeeld alleen al 60 restaurants en eetkramen en ook nog eens 68 souvenirshops. Twee voertuigen beleveren vanaf nu deze locaties. Ieder voertuig is geschikt voor een gewicht van 3 ton verdeeld over 6 pallets. Een extra voertuig met knielmogelijkheid is in bestelling voor de belevering van hotels en het toekomstige waterpark. Jürgen Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: “Door dit nieuwe centrum kunnen we nog economischer en milieubewuster werken. Het is een hele verbetering tegenover de vroegere decentrale opslag en distributie. De verbeterde logistiek is een nieuwe stap in de verdere ontwikkeling van ons familiebedrijf en een investering in onze medewerkers, onze infrastructuur en ook voor onze gasten die we achter de schermen nog beter kunnen bedienen”.

In het magazijn zijn zo’n 100 personen werkzaam. Op 1 maart 2016 is de bouw gestart, eind november was het gebouw gereed en vorige week is de verhuizing van de afdelingen afgerond. De investering bedroeg 10 miljoen Euro.