Eerste trackdelen nieuwe Vekoma achtbaan in Polen staan overeind

Het Nederlandse bedrijf Vekoma is gestart met de bouw van de Lech Coaster in het Poolse pretpark Śląskie Wesołe Miasteczko. De achtbaan wordt de grootste van het pretpark en moet heel wat nieuwe bezoekers naar het park lokken. Zowel de lay-out als de concept arts van de thematisering zijn veelbelovend.

 

Als we Śląskie Wesołe Miasteczko vertalen naar het Nederlands betekent dit Silesian Pretpark, in het Engels Silesian Amusement Park. Het tweede grootste pretpark van Polen is bezig met een grote gedaanteverwisseling. Het thematiseringsbedrijf Jora Vision heeft het pretpark volledig onder handen genomen en zal ook deze nieuwe coaster volledig thematiseren.

Vorige maand kwamen de eerste trackdelen aan in het pretpark, maar nu is ook begonnen met de effectieve bouw van de attractie. Op foto’s zien we dat de eerste trackdelen geplaatst zijn. De geplaatste stukken achtbaan situeren zich vooral rond het kasteel waar de trein deze zomer zal doorrazen.

Het Nederlandse bedrijf Vekoma zal instaan voor de bouw van deze achtbaan. Lech Coaster wordt maar liefst 40 meter hoog en zal een topsnelheid krijgen van 95 km/u. De rollercoaster krijgt een lengte van 908 meter, waarbij de bezoekers 3 keer overkop zullen gaan. Deze nieuwigheid is goed voor een investering van 4,36 miljoen euro.

 

Foto’s: Śląskie Wesołe Miasteczko