Juryleden schrijfwedstrijd Efteling bekend

De juryleden van de ‘Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen’ zijn bekend: TV presentator Jochem van Gelder, schrijfster Simone van der Vlugt, liedjesschrijver Jan Rot en actrice Plien van Bennekom vertegenwoordigen Nederland. Zij doen dit samen met schrijver Marc de Bel en presentatrice Ihsane Chioua Lekhli uit Vlaanderen. Stichting Natuurpark de Efteling daagt jong en oud uit om een nieuw sprookje te schrijven dat zich afspeelt in de toekomst. De Efteling is in 2017 al 65 jaar hoeder van het sprookje. Met deze schrijfwedstrijd wil zij sprookjes tot leven laten komen en helemaal van nu maken. De sprookjesverhalen kunnen worden ingestuurd t/m 11 maart 2017. Meer informatie en meedoen op efteling.com/schrijfwedstrijd.

 

Trots

De ingezonden sprookjes dienen als inspiratie voor een compleet nieuw boek van de Efteling samen met prinses Laurentien en Paul van Loon, een bundel vol korte sprookjesverhalen. Voor de totstandkoming willen de auteurs ook ideeën sprokkelen in Nederland en Vlaanderen.

De jury wordt voorgezeten door Olaf Vugts, directeur Imagineering van de Efteling: “Alle juryleden zijn in hun eigen vakgebied dagelijks bezig met taal en dus echte specialisten in het overbrengen van verhalen. Wij zijn dan ook enorm trots dat zij hebben toegezegd om prinses Laurentien en Paul van Loon te ondersteunen.” Klik hier voor het introductiefilmpje van de jury.

De sprookjesverhalen kunnen worden ingestuurd t/m 11 maart 2017.