Bouwwerken van start in Liseberg voor nieuwe thrillride

In het Zweedse park Liseberg zijn de eerste bouwwerken voor de nieuwe thrillride Loke van start gegaan. Loke wordt een Gyro Swing, gebouwd door Intamin Amusement Rides en komt naast de houten achtbaan Balder te staan.

 

Vorig seizoen nam Liseberg afscheid van SpinRock, een zogenaamde Discovery attractie, gebouwd door Zamperla. De attractie opende in 2002. SpinRock kreeg ondertussen een nieuw leven en zal dit jaar als nieuwe attractie openen in Farup Sommerland. Hier zal ze door het leven gaan als Hvirvelvinden.

Liseberg is begonnen met de bouw van de nieuwe thrilride Loke, een Gyro Swing, gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

Loke wordt naast Balder gebouwd. De naam Loke komt uit de Noorse mythologie. Hij is de god van chaos en leugens. Hij was een onruststoker die vaak van gedaante veranderde. Hij werd steeds boosaardiger en ten slotte sloten de goden hem op in een grot, met een giftige slang boven zijn hoofd. Hier zou hij blijven tot Ragnarok, het einde van de wereld.

De naam van de houten achtbaan Balder komt ook voort uit de Noorse mythologie. Hij is de god van de schoonheid. Overal waar hij kwam bracht hij vrede en goedheid.

In de Noorse mythologie wordt Baldr vermoord door Loki. Dat is meteen de reden dat de attracties naast elkaar komen te liggen. Zo zal er een strijd ontstaan tussen goed en kwaad.

 

Loke wordt een Gyro Swing van Intamin, die 27 meter hoog zal zijn. Tijdes de rit zwaait de am tot een hoogte van 42 meter. De hellingsgraad zal 120° bedragen. Loke bereikt een snelheid van 100 km/u.

 

 

Bron en foto’s: Liseberg, Wikipedia.