Universal Studios Orlando test eerste glijbaan in nieuw waterpark

Universal Orlando is druk in de weer met het nieuwe waterpark, Volcano Bay. Dit nieuwe gebied zal volgens de plannen de deuren openen vanaf juni 2017. Het waterpark zal bestaan uit achttien attracties, variërend van meerpersoons glijbanen tot bodyslides, die vanuit een gigantische vulkaan vertrekken.

 

De werken vorderen gestaag. Het hoogste punt van de stalen constructie, die deze enorme vulkaan ondersteunt, is reeds bereikt. Ook de glijbanen werden netjes geïmplementeerd in het geheel. De onderkant van de constructie werd al afgewerkt met een kunstmatige zandkleurige bergwand.

Verder rest nog het afwerken van de vulkaan zelf, maar ook de trappen, opstapplatformen en alle overige thematisatie. Ondertussen werd de eerste waterglijbaan getest. Het gaat om de grote blauwe glijbaan met groene vijf persoons glijbanden.

Het park zal vier gebieden omvatten:

Krakatau
De 61 meter hoge vulkaan Krakatau zal de thuisbasis worden van de onaangekondigde topattractie en zal ook drie bodyslides bevatten. Een van de bodyslides, Ko’okiri Body Plunge, bevat een 70 gradendrop die gasten 38 meter door het centrum van de vulkaan laat glijden, naar het grote zwembad. De andere twee bodyslides, de Kala en Ta Nui Serpentine, zijn twee in elkaar verweven bodyslides. Daarnaast zal het gebied bestaan uit Punga Racers, een highspeedrace met vier verschillende glijbanen die je kan berijden d.m.v. rogvormige matten.

 

Wave Village
Gelegen aan de voet van de Krakatau vind je Waturi Beach, een multidirectioneel golfslagbad met een zandstrand en enkele een of twee verdiepingen tellende cabana’s. Bovendien is “The Reef” een deel van het zwemparadijs waar gasten een uitzicht krijgen over de bodyslides.

 

River Village
Dit gedeelte omvat de Kopiko Wai Winding River, die zich een weg baant door de grotten van de vulkaan. Deze Lazy River heeft tal van watereffecten en wordt ’s nachts van verlichting voorzien. In het Tot Tiki Reef kunnen de allerkleinsten zich uitleven met glijbanen en een kind-size vulkaan en tevens in het Runamukka Reef, een drie verdiepingen tellende waterspeeltuin met glijbanen en sproeiers. Voor de durvers onder ons is er Honu, een multipassagierraft met twee reusachtige hellingen, en Ika Moana, een andere multipassagierraft, die zal glijden langs bubbelgeisers.

 

Rainforest Village
Een deel van het waterpark is gericht op sensatie zoals Maku, de eerste Noord-Amerikaanse schotelrit. Verder bestaat dit gedeelte uit Puihi, een adembenemende multipassagierraft die gasten een duik doet nemen in de duisternis. Ohyah en Ohno zijn twee slides die gasten 1,2 meter en 1,8 meter boven het water lanceren. TeAwa The Fearless River is een actievolle rapid waarin gasten plaatsnemen in een van de banden te midden van brullende wildwaterstroomversnellingen. Taniwha Tubes omvat vier unieke slides met vloten voor een of twee passagiers. In Puka Uli Lagoon ten slotte kan je lekker rustig zwemmen en ontspannen van al die actie.

 

 

Het volledige project kan je hier volgen.

 

 

Foto’s & Video: midwaymayhem