Nieuwigheid voor Fårup Sommerland 2017

Het Deense pretpark Fårup Sommerland is een gezellig parkje in het Noorden van het land.
Onlangs kondigde het park aan dat het in 2017 een nieuwe attractie zal openen. Het zal hier gaan om een Discovery attractie van de bouwer Zamperla.

 

De attractie zal de naam Hvirvelvinden krijgen, wat in het Nederlands Wervelwind betekent.
Dit verwijst naar de talloze omwentelingen die de attractie doet tijdens een ritje. Alle inzittenden zitten langs de binnenkant van de gondel, waarbij ze een prachtig zicht hebben op de andere passagiers. Vervolgens begint de gondel rond te draaien, terwijl de arm waaraan de gondel is bevestigd, rustig heen en weer begint te bengelen. Uiteraard wordt de snelheid gestaag opgetrokken, wat voor een wervelende rit zorgt.

De maximale hoogte dat de gondel tijdens de rit bereikt bedraagt 19 meter met een maximale hellingsgraad van 115 graden. De gondel maakt 12 roteringen per minuut. Tijdens de rit ervaren bezoekers 3,8 G-krachten.

De attractie zelf is afkomstig uit het Zweede pretpark Liseberg, waar hij door het leven ging als Spinrock. Omdat deze daar plaats moest ruimen voor de aanleg van een nieuwe attractie, werd een nieuwe koper gezocht, die werd vrij snel in Denemarken gevonden.

Het park hoopt de attractie te kunnen openen in mei 2017.

Fårup Sommerland heeft trouwens ook nog heel wat andere attracties in petto, waaronder maar liefst 6 achtbanen. Toppers zijn bijvoorbeeld Lynet, een Gerstlauer LSM Launch Coaster of de Suspended coaster Orkanen. Verder biedt het park de bezoeker een groot waterpretpark aan met onder andere een double-looping slide en een heftige wildwaterbaan met enkele grote hoogteverschillen. De kinderen kunnen bootje varen, paardrijden, goudzoeken, op de paardemolen ronddraaien en nog veel meer.

 

Bron: FårupParkerlebnis