Wereldberoemde houten achtbaan krijgt grote retracking

Een van de beste houten achtbanen ter wereld, Boulder Dash in het Amerikaanse pretpark Lake Compounce krijgt deze winter een grote onderhoudsbeurt en retracking. Dit is te zien op foto’s van de achtbaan die het pretpark op haar Twitter pagina plaatste.

 

De werkzaamheden rond de achtbaan bevinden zich op dit moment rond de Triple Up sectie, dit is een bekend stukje van de achtbaan waarop drie korte heuveltjes elkaar snel opvolgen. Het is niet duidelijk of de rest van de achtbaan geretracked zal worden of het enkel op dit stuk zal gebeuren.

Coasterfans zijn alvast enthousiast over de werkzaamheden. Zo zal het ritverloop terug een pak soepeler worden zoals deze 17 jaar geleden was. Op die manier worden de ruwere stukken uit de baan gehaald en terug comfortabeler gemaakt.

© Lake Compounce
© Lake Compounce

 

Boulder Dash wordt onder de pretparkfans aanzien als een van de beste houten achtbanen in de wereld. De achtbaan werd gebouwd in 2000 door de voormalige Amerikaanse achtbaanbouwer Custom Coasters International. Boulder Dash is gelegen op een helling van een heuvel en de track volgt zo voor een groot deel de glooiingen van het terrein.

Lake Compounce kocht de achtbaan voor 6 miljoen dollar aan. Boulder Dash behaald een topsnelheid van 96,6 km/u en heeft een hoogte verschil van 35 meter. In totaal is het parcours 1440,2 meter lang en een ritje duurt 2 minuten en 30 seconden.

 

Foto’s: Lake Compounce