Nieuwe attractie voor Seabreeze Amusement Park

Het Amerikaanse pretpark, Seabreeze Amusement Park, gelegen nabij de stad Rochester, biedt de bezoeker naast een groot waterpark ook heel wat attracties aan. Onder dit attractieaanbod zitten ook enkele toffe achtbanen zoals de in 1920 gebouwde houten achtbaan Jack Rabit of de modernere spinning coaster Whirlwind. Enkele spectaculaire thrillrides zijn ongetwijfeld Screamin’ Eagle, een Invertor en de Sea Dragon, een schommelschip. Volgend seizoen opent het park een nieuwe attractie genaamd Time Machine, hiermee wil men het thrill aanbod vergroten.

 

Vanaf volgend seizoen mogen we de attractie Time Machine verwachten in het Amerikaanse Seabreeze Amusement Park. Het gaat hier om een surf ride attractietype. Per rit kunnen 20 passagiers genieten van de wervelende rit. De 2 grote roterende mechanische armen, waaraan de gondel is bevestigd, zullen rond hun as roteren en brengt de bezoekers tot op een hoogte van 8,22m. Achter de armen, zullen 2 grote klokken te zien en een tiental raderen, al deze elementen zullen tegelijkertijd met de attractie mee roteren tijdens de rit.

Ondanks het feit dat de bezoekers tijdens de rit blijven zitten, zullen ze door de 20 rotaties per minuut wel enkele gewichtloze momenten beleven. De gehele attractie zal worden ondergedompeld in een retro-futuristisch thema, waarbij het begrip tijd centraal zal staan. Het idee achter de attractie is dat de inzittenden doorheen de tijd reizen.
De attractie zal vervaardigd worden door Technical Park. De verwachte openingsdatum staat gepland voor mei 2017.

 

Een filmpje van een gelijkaardige attractie, kan je alvast bekijken.

 

 

Bron: newsplusnotes