Santa’s Village Azoosment Park opent tweede achtbaan

Het Amerikaanse Santa’s Village Azoosment Park, gelegen in Ilinois, heeft een rijke geschiedenis. Het park opende in 1959, maar ging in 2006 failliet. Na een sluiting van vijf jaar heropende het park in 2011, elk jaar probeert men het attractieaanbod wat uit te breiden. Het park zal vanaf dit jaar zelfs twee achtbanen aanbieden.

 

Geschiedenis Santa’s Village Parken

De geschiedenis van Santa’s Village Azoosment Park begint in 1959, als laatst geopende Santa’s Village park van vijf gelijknamige parken. In deze parken stond, zoals de naam al doet vermoeden de Kerstman centraal. Doorheen de jaren sloten meerdere van deze parken hun deuren. Zo ook het park in Illinois.

Van de vijf originele parken zijn er maar twee parken meer die onder de oorspronkelijke naam open zijn. Het eerste is gelegen in Jefferson. Het tweede nog werkende park is gelegen in California. Een derde park is na een sluiting van 17 jaar heropend in 2015. Niet meer als een attractiepark maar eerder een Avonturenpark, waar je kunt mountainbiken, vissen enzoverder.

De parken behoorden niet echt tot een groep en hadden elk een eigen uitbater, waardoor sommige voor een kleine periode van naam veranderden door de jaren heen.

 

Santa’s Village Azoosment Park

Het park waar wij in dit artikel op focussen werd geopend in 1959. Het park bezat heel wat attracties, telkens in een winters thema, om zo in het Kerstdorp thema te passen. In 2006 kwam er een einde aan het jarenlange plezier dat kinderen hier beleefden, het park ging failliet en sloot de deuren.

Na de sluiting werden praktisch alle attracties geveild en bleef het park vervallen achter, totdat men het in 2011 nieuw leven inblies. Men legde de focus ditmaal niet enkel op het attractie gedeelte, maar ook op dierenverblijven, vandaar de naam.

In het openingsjaar stonden enkel attracties in het park die er oorspronkelijk al stonden en na jaren van stilstand weer opgeknapt werden. Verder werden tweedehandsattracties aangekocht bij Kiddieland Amusement Park en Fun Spot Amusement Park & Zoo, beide parken die zelf ook de deuren gesloten hadden.

 

Nieuwe investering

Ondertussen lopen de zaken beter en besloot de directie een nieuwe achtbaan te gaan aanbieden, de grootste die het park ooit bezat. Dit jaar opent men Super Cyclon. Deze achtbaan werd gebouwd door Interpark en heeft een cyclone lay-out.

 

Super Cyclon heeft een hoogte van 10 meter en een lengte van 350 meter. Er zal een snelheid van 48 km/u behaald worden. Dit is voor interpark de eerste achtbaan van dit type die men bouwt in een pretpark. De Italiaanse bouwer heeft eerder kleinere versies gebouwd onder de naam Cyclon, maar voor Santa’s Village Azoosment Park mocht het groter en ontwierp men de Super Cyclon.

 

Zo ziet een ritje er uit op een standaard versie van de Cyclon.

 

Bronnen: Wikipedia, RCDB, Santa’s Village Azoosment Park, Newsplusnotes