Het verhaal achter: Hex Alton – Towers

De attractie Hex – the legend of the Towers is een madhouse, gebouwd in het Engelse pretpark Alton Towers door het Nederlandse bedrijf Vekoma. Het wordt door vele fans beschouwd als één van de beste madhouses in Europa. Achter een goede attractie hoort natuurlijk een spannend verhaal. Wij doen vandaag even de lugubere legende achter deze attractie voor jou uit de doeken.

 

Het is 1821. De vijftiende graaf van Shrewbury, Chris Talbot, is onderweg met zijn koets naar huis. Plots ziet hij een oude vrouw verschijnen in het midden van de aarden weg. Het vrouwtje is armoedig gekleed en vroeg de rijke graaf om wat geld. De graaf zelf was echter enorm gierig en reed gewoon rakelings voorbij het oude vrouwtje. Daar was zij niet mee gediend en sprak een vloek uit over hem: “Elke keer als er een tak valt van de oude eikenboom op de binnenplaats van uw landgoed, zal één van uw familieleden sterven”. Aangezien de graaf nog niet ver weg was, hoorde hij het oude vrouwtje de vloek luidop schreeuwen. Hij keerde terug naar het vrouwtje weer en lachte haar vervolgens uit. Daarna vervolgde hij zijn weg naar huis.

Een tijdje later, tijdens een hevig onweer, sloeg de bliksem in op de boom. De eerste tak brak af en de vervloeking kwam wel degelijk uit. Nadat de tak op de grond viel, stierf een familielid van de graaf. Nu lachte de graaf niet meer en kreeg hij schrik. Hij beval zijn bedienden om alle takken van de boom te ketenen, zodat er geen enkele meer zou kunnen afbreken en vallen.

Vele jaren later, tijdens restauratiewerken aan de ruïnes van het kasteel waar de graaf ooit leefde, deed men een bijzondere ontdekking. In één van de donkere kamers vond men de tak terug die was afgebroken van de geketende boom. De graaf had deze namelijk bewaard in zijn kasteel in de hoop de magische krachten van de tak te kunnen doorgronden. De magie was echter nog aanwezig, want wat de onderzoekers toen ervaarden, is bijzonder merkwaardig te noemen. Eerst leek er niets aan de hand, maar al gauw verloren ze allen hun evenwicht. De kamer begon te tollen als een bezetene. De vloek bleek daadwerkelijk nog niets aan kracht te hebben verloren.

Durf jij op ontdekkingstocht doorheen deze oude ruïne?

 

Leuk weetje: de geketende boom is terug te vinden in het bos nabij het stadje Alton, Staffordshire (Verenigd Koninkrijk). Het verhaal is gebaseerd op een bestaande Britse legende.

 

 

Bron: towersalmanac, Wikipedia