De bouw van Anaconda in Energylandia is begonnen

De laatste weken verschenen al verschillende bouwupdates vanuit het Poolse pretpark Energylandia op onze website en vandaag is dat niet anders. De reden dat er zoveel bouwupdates zijn, is omdat het pretpark bezig is met maar liefst 17 nieuwe attracties te bouwen die allemaal moeten opengaan in het nieuwe seizoen.

 

Anaconda wordt een zogenaamde Spillwater attractie gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Het wordt de 4de nieuwe attractie in Energylandia (in 2017) die gebouwd wordt door Intamin. Ook de Water Coaster “Speed”, de Viking boottocht en de Rapid River “Jungle Adventure” worden gebouwd door het Zwitserse bedrijf. Daarnaast zal Intamin ook instaan voor de grootste Mega Coaster van Europa dat er volgend jaar moet openen.

Anaconda is een boottocht met 2 grote drops waar bezoekers van afglijden. Vergelijkbare attracties zijn Fuga da Atlantide (Gardaland), Niagara (Bellewaerde) en Splash (Duinrell). De 2 laatstgenoemde zijn wel gebouwd door een andere fabrikant, maar zo krijgen jullie wel een beeld van wat het zal worden. De versie van Intamin Amusement Rides is gebouwd op een soort van achtbaantrack waardoor sommige fans dit aanschouwen als een waterachtbaan. Tijdens de afdaling zal er een snelheid van 55 km/u behaald worden.

Het pretpark kwam ook met nieuwe concept-art naar buiten die te zien is in onderstaande filmpje.

 

Video: Energylandia