Plopsa Park in Polen volop in opbouw

Het toekomstige Poolse Plopsa pretpark “Majaland Kownaty”, is momenteel volop in aanbouw. Majaland Kownaty wordt het 6de pretpark van Studio 100 en het is de bedoeling dat het nog dit jaar zal openen.

 

Vorig jaar werd begonnen met de bouw van het pretpark. De eerste steen werd gelegd in oktober (2016). Na de eerste grondvoorbereidingswerken werden de funderingen gelegd, ondertussen staan er al tientallen palen in de grond die de omvang van Majaland duidelijk zichtbaar maken. Momenteel worden de muren van het gebouw rechtgezet. Zelf de grote pakken sneeuw houden de werkmensen niet tegen, de bouw gaat gewoon verder.

Het Poolse Majaland is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital in partnership met Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100. Majaland is het eerste themapark in Holiday Park Kownaty, een recreatiegebied van in totaal 205 hectare voor alle leeftijdsgroepen. Het strategisch gelegen domein bevindt zich tussen Berlijn en Poznan en is gelegen aan de afslag van de A2 snelweg tussen Berlijn en Warschau. Het recreatiedomein is eveneens een initiatief van Momentum Capital en zal bestaan uit op elkaar aansluitende themaparken en voorzieningen, waaronder hotels en een bungalowpark. Het themapark Majaland krijgt daarbinnen een grootte van 10 hectare, zal naar inschatting 300.000 bezoekers per jaar verwelkomen en het hele jaar door geopend zijn.

Naast Majaland Kownaty zal er ook nog een tweede pretpark gebouwd worden. In het gebied komen er ook nog winkels, restaurants, hotels en een bungalowpark. Het project bevat ook een groot recreatiedomein waar allerhanden sporten en activiteiten zullen kunnen worden beoefend en georganiseerd. Momentum Capital werkt voor Holiday Park Kownaty samen met Studio 100, Plopsa Group en het sportmerk EXTREME.

 

Foto: cfe