Energylandia verandert in grote bouwwerf: 17 attracties in opbouw

Energylandia verraste iedereen met de aankondiging van maar liefst 17 nieuwe attracties voor 2017. Ondertussen zijn de werken hiervoor volop aan de gang en is het Poolse pretpark veranderd in 1 grote bouwwerf.

 

Bij de aankondigingen voor 2017 werd gedacht aan alle soorten bezoekers van het park, zowel de kleine kinderen, families, tieners, fans van water attracties en de fans van achtbanen zullen blij zijn met de nieuwe attracties, niemand werd overgeslagen. Een van de spectaculairste nieuwigheden wordt een water achtbaan van 60 meter hoog die een snelheid van 110 km/u zal behalen. Andere nieuwe toppers worden de Rapid River, Spill Water en Family Boomerang Coaster. Er komen ook twee nieuwe themazones bij: Een Zwitsers dorpje en een Vikingdorp. Daarnaast wordt de ingang van het park omgedoopt tot een sprookjeskasteel en wordt de bestaande achtbaan Dragon Roller Coaster gethematiseerd naar Vikings. Alsof dat dit allemaal nog niet spectaculair genoeg is, werd er ook nog de grootste Hyper Coaster van Europa aangekondigd die moet openen in 2018.

 

Op dit moment is de watercoaster Speed volop in aanbouw. De grondvoorbereidingswerken zijn al gebeurd en de geul waar de boot in zal varen is al geplaatst. De Speed Water Coaster zal gebouwd worden door Intamin Amusement Rides en zal een hoogte van 60 meter krijgen met een topsnelheid van 110 km/u. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

De werkzaamheden voor het Zwitsers dorpje zijn ook al van start gegaan. Hier worden momenteel de huisjes opgebouwd die in het dorpje komen te staan.  De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

De werkzaamheden voor het Vikingsdorp worden ook volop uitgevoerd. Verschillende kranen zijn druk in de weer om het gebied voor te bereiden. Bij het Vikingsdrop komt ook nog een boottocht op het water die helemaal in teken zal staan van deze Vikings, daarnaast wordt de bestaande Dragon Roller Coaster mee in dit themagebied getrokken. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

Ook de werken voor de Family Boomerang Coaster zijn van start gegaan. Deze achtbaan zal gebouwd worden door Vekoma en krijgt een hoogte van 25 meter. Tijdens de rit waarbij een snelheid van 70 km/u behaald zal worden, zal de achtbaantrein zowel voorwaarts als achterwaarts gaan. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

Een overzicht van alle nieuwigheden en bouwwerkzaamheden kan je hier terug vinden.

 

 

Video’s: Energylandia