Plopsa zal behalve het hotel ook een camping gaan uitbaten

De eerste steen moet nog gelegd worden voor het hotel in Plopsaland De Panne, maar het park denkt al verder. Na het hotel komen er ook vakantiehuisjes.

 

In het voorjaar van 2018 zal de Plopsa groep een hotel openen in moederpark Plopsaland De Panne. Dit hotel zal 127 kamers tellen. Maar men wil behalve dat hotel ook andere overnachtingsmogelijkheden gaan aanbieden.

De groep kocht de camping gelegen achter het park en een stuk landbouwgrond. Camping Ter Hoeve heeft een oppervlakte van zeven hectare. Er zal plaats zijn voor caravans, tenten en mobilhomes. Verder wil men er vijftig vakantiehuisjes gaan bouwen.

De CEO van de groep, Steve Van den Kerkhof, liet aan de pers weten dat men op deze manier de bezoekers die overnachten in Gent en Ieper ook zelf een plekje willen aanbieden.  Dat zijn potentieel 120.000 bezoekers. Op deze manier wil men in de toekomst 40% van de inkomsten uit verhuur van verblijfaccommodaties halen.

De camping zal opgedeeld worden in dorpjes, die telkens een Studio 100 aankleding krijgen. Zo kan je een Wickie dorpje, K3 dorpje of Plop dorpje verwachten.

Steve vertelde verder nog dat Plopsa hiermee andere parken als Efteling en Phantasialand volgen. Totale investering voor het hotel en de camping bedraagt vijftig miljoen euro.

 

Bron: HLN, VTM nieuws