Een eerste blik op nieuwe attracties van Hansa-Park

In Hansa-Park zijn de werken aan de nieuwe attracties voor 2017 volop bezig. In de buurt van de in 2015 geopende achtbaan Kärnan zal een nieuwe Sky Fly komen. Verder investeert het park in een kleine kinderachtbaan genaamd Der Kleine Zar.

 

Met Der Kleine Zar en Kärnapulten opent Hansa-Park komend seizoen opnieuw twee nieuwe attracties. Vorig jaar opende het park al twee kinderattracties en een zweefmolen, nog een jaar eerder de imposante achtbaan Kärnan.

De achtbaan Der Kleine Zar moest eigenlijk vorig jaar al geopend worden, maar de bouwer Preston & Barbieri kon niet voldoen aan de TUV regels. Ondertussen zijn die problemen van de baan en toont het park de eerste foto’s van de karretjes die op deze achtbaan zullen rijden. Der Kleine Zar zal ook enorm veel thema krijgen en een eigen soundtrack, die geproducet wordt door IMAscore.

Behalve de achtbaan, zullen we binnenkort ook een nieuwe Sky Fly ontdekken in het park. Een attractietype ontwikkeld door Gerstlauer, dat de laatste jaren enorm aan populariteit wint. Behalve Hansa-Park heeft ook Tripssdrill er eentje aangekocht, beide zullen openen in 2017.

De Sky Fly krijgt de naam Kärnapulten. Een samenvoeging van de naam Kärnan,  de achtbaan waarnaast hij zal komen te staan en het woord katapult, verwijzend naar het thema waarin deze attractie gestopt zal worden.

Kärnapulten wordt gebouwd op de locatie van de afgebroken Starflyer, die in 2016 gesloten werd.

 

Bron en foto’s: Hansa-Park