Statistieken Europese primeur in Bellewaerde bekend gemaakt!

Er zijn eindelijk meer details opgedoken over de Duelling Alpine Coaster die gebouwd zal worden in het Belgische pretpark Bellewaerde. De nieuwe attractie wordt een Europese primeur want het zal zowel de eerste Duelling Alpine Coaster van het continent worden alsook de hoogste Alpine Coaster die gebouwd zal worden op een onnatuurlijke helling.

 

De duellerende alpine coaster zal starten met een wandeling over een grote brug die de bezoekers tussen de bomen meeneemt naar een hoogte van 25 meter. Hier zal de afdaling van de alpine coaster van start gaan. Bezoekers kunnen vervolgens alleen of per twee in een speciaal karretje naar beneden racen. Hierbij zullen de bezoekers met twee karretjes tegen elkaar kunnen racen. De inzittenden bepalen namelijk zelf hoe snel ze gaan door wel of niet te remmen. Er zal wel een maximale snelheid van 40 km/u bereikt kunnen worden. Het parcours waarop geracet zal worden zal in totaal 450 meter lang worden. Er zullen per uur 800 bezoekers een ritje kunnen maken op de nieuwe attractie. De Duelling Alpine Coaster, waarvan de naam nog niet bekend is, is een investering van 4 miljoen euro. Ook Huracan, de indoor achtbaan die de laatste grote nieuwigheid is, was een investering van 4 miljoen euro.

 

Ondertussen zijn de werken goed opgeschoten en staan er al heel wat constructie onderdelen van de loopbrug recht. Binnenkort zal het Duitse bedrijf Wiegand, die gespecialiseerd is in het bouwen van rodelbanen, starten met de bouw van de alpine coaster. Als alles volgens plan verloopt zal de attractie bij de start van het nieuwe pretparkseizoen in april kunnen openen.

 

 

Bellewaerde heeft een zeer goed seizoen achter de rug. In 2015 behaalde het West-Vlaamse pretpark nog het beste resultaat in 10 jaar. Het afgelopen jaar waren de resultaten zelfs nog net iets beter. De geboorte van de welpjes bij de Amoer luipaarden brachten veel bezoekers naar het park, alsook de vele evenementen zoals Halloween, de Nickelodeon fandag en het Jommeke-weekend. De Halloweenperiode was in het afgelopen jaar bovendien de beste die het pretpark ooit heeft gekend. Een bijzonder goed resultaat dus.

 

Volg het volledige project en de laatste nieuwtjes en updates hier.

 

Bron: hln.be, Kristof Louagie // Foto’s: Bart Seghers