Orka Tilikum overleden in SeaWorld Orlando

De beroemde orka Tilikum overleed op 6 janauri 2017 in SeaWorld Orlando. Deze orka werd wereldberoemd, of eerder berucht door de film Blackfish waarin hij een hoofdrol speelde. Maar voorheen kwam hij al in het wereldnieuws doordat hij een trainer gedood had.

 

Orka Tilikum overleed in SeaWorld Orlando. De orka kwam al meermaals in het nieuws vanwege de film Blackfish en het feit dat hij zijn trainer, genaamd Dawn Brancheau, doodde. Op 6 januari overleed het dier, de oorzaak werd nog niet bekend gemaakt. Tilikum kwam 25 jaar geleden naar SeaWorld Orlando, voordien leefde hij in Sealand of the Pacific. Hij werd 36 jaar oud.

 

Het park liet in een persbericht weten zeer bedroefd te zijn om het heengaan van de orka. Verder laten ze weten dat Tilikum niet in het wild gevangen werd maar afkomstig was vanuit een ander park. SeaWorld benadrukt dat het al veertig jaar geen wilde orka’s meer gevangen heeft.

De SeaWorld parken schrapten hun shows, waarin de orka’s kunstjes uithalen nadat er een verbod werd ingevoerd om nog verder te kweken met de dieren. SeaWorld gaat daarom de dieren nieuwe verblijven geven waarin ze hun oude dag kunnen slijten. Er zal een meer natuurlijkere manier gecreëerd worden om de bezoekers toch nog deze prachtige dieren te laten zien.

 

Bron en foto: SeaWorld