Bush Gardens Tampa Bay wint prestigieuze Applause Award

Bush Gardens Tampa kreeg de prestigieuze Award aangeboden op de IAAPA-expo in Orlando. Dit tijdens de openingsceremonie. IAAPA staat voor International Association of Amusement Parks and Attractions. Op deze beurs stellen bouwers hun nieuwste creaties voor aan de bezoekers, voornamelijk pretpark gerelateerde mensen.

 

De Applause Award wordt sinds 1980 uitgereikt door een internationaal comité van professionals uit de industrie. Ze eren het park wiens management, personeel en creatieve verwezenlijkingen de industrie hebben geïnspireerd. Dit door het inzicht, originaliteit en vooral de ontwikkeling.

“We zijn vereerd om verkozen te zijn door de Liseberg gouverneurs en de leden van IAAPA voor deze prestigieuze award. De combinatie van unieke en thrillrides van wereldklasse en de indrukwekkende dierencollectie zorgen ervoor dat Bush Gardens een populaire familiebestemming is,” vertelt de president en general manager van Bush Gardens Tampa Bay. “We delen deze award met al onze hardwerkende medewerkers.”

De IAAPA Applause Award is een prijs voor attractieparken over de hele wereld en is een initiatief van het Zweedse attractiepark Liseberg. Een internationale jury bekroont eens in de twee jaar een attractiepark met deze prijs.

 

Parken die deze prijzen eerder wonnen zijn:

 • 1980 Magic Kingdom, Walt Disney World, USA
 • 1982 Opryland, USA
 • 1986 Epcot Center, USA
 • 1988 Knott´s Berry Farm, USA
 • 1990 Europa-Park, Germany
 • 1992 Efteling, the Netherlands
 • 1994 Universal Studios, Florida, USA
 • 1996 Cedar Point, USA
 • 1998 Silver Dollar City, USA
 • 2000 Hershey Park, USA
 • 2002 Busch Gardens, Williamsburg, USA
 • 2004 Holiday World & Splashing Safari, USA
 • 2006 Universal´s Islands of Adventure, USA
 • 2008 Xetulul, Guatemala
 • 2010 Dollywood, USA
 • 2012 Ocean Park, Hong Kong
 • 2014 Puy du Fou, France
 • 2016 Busch Gardens Tampa, USA