Nieuw pretpark voor Kroatië in 2017

Mirnovec Fun Park is een nieuw pretpark dat in 2017 moet openen. Het wordt het eerste pretpark van formaat voor Kroatië en zal 3 themazones bevatten.

 

Mirnovec Fun Park:

Mirnovec Fun Park wordt het eerste gethematiseerde pretpark van Kroatië en moet openen in juni 2017. Het park komt te liggen in de stad ‘Biograd na Moru’ in de Kroatische landstreek Dalmatië en wordt 45.000 vierkante meter groot. Voor het park is een investering van 15 miljoen euro voorzien, de grootste investering in de pretparkindustrie van het land.

Het park gaat hetzelfde business concept gebruiken dat al tientallen jaren gebruikt wordt in alle succesvolle pretparken ter wereld. Het concept houdt in dat er zowel thrill rides en familie attracties naar het park zullen komen, zodat werkelijk heel de familie plezier kan beleven. Niet alleen de kleinste kinderen of de stoerste tieners of ouders.

 

Attracties:

Mirnovec Fun Park zal bij opening 26 attracties tellen verdeeld over 3 themazones namelijk: de Piraten stad, het Wilde Westen en het Universum. In elke themazone komen er attractie voor kinderen, families en tieners. Naast de attracties komen er ook dagelijkse optredens en avondconcerten. Uiteraard worden er ook eetgelegenheden en souvenirshops voorzien.

In het park komen 2 achtbanen te staan. De eerste achtbaan is gericht op families en krijgt de naam Alien 8. Op de concept arts is een spinning coaster te zien van de Italiaanse achtbaanbouwer I.E. Park, naar verluid zou het gaan om een ‘Drifter model’ (maar dat is nog niet bevestigd door het park zelf).

De tweede achtbaan zal meer voor de durvers zijn want deze attractie zal een looping bevatten. Het wordt de grootste achtbaan van Kroatië en ook de eerste die overkop gaat. Naast de achtbanen komt er een Star Flyer (dit is een attractie zoals de ROX-Flyer in Plopsaland De Panne), een schommelschip, een Frisbee (dit is een attractie zoals de Sledgehammer in Bobbejaanland), een reuzenrad, een rondrit, een boottocht, een kanoboottocht, botsautootjes, een dino safari en verschillende andere familie attracties.

 

Bezoekers:

Mirnovec Fun Park hoopt door de grote variantie in aanbod en het ontbreken van concurrentie in de sector, in het eerste jaar 180.000 bezoekers te kunnen lokken. Het openingsjaar zal cruciaal worden voor verdere investeringen en zal daarbij een belangrijke rol spelen voor het toerisme in het land.

Tickets zullen tussen de 19 en de 27 euro gaan kosten. Maar er zal een hele reeks aan mogelijkheden zijn om tickets tegen lagere prijzen te kunnen kopen door bijvoorbeeld abonnementen, korting voor het voorjaar of het naseizoen en ook online zullen tickets goedkoper zijn. Kinderen krijgen gratis toegang op hun verjaardag. Er zullen ook speciale tarieven gelden voor groepen, scholen, teambuildingsactiviteiten en zakelijke aangelegenheden.

 

De ontwikkelingen van dit park en het recentste nieuws kan je hier lezen.

 

 

Bron + Foto’s: Mirnovec Fun Park