Track compleet van mysterieus Vekoma prototype in Nederland

Het Nederlandse bedrijf Vekoma is momenteel bezig met de bouw van een nieuw prototype achtbaan in de fabriek te Vlodrop. De nieuwe bouwfoto’s, die elke dag exclusief op onze website verschijnen, worden steeds mysterieuzer naarmate het project vordert. Ondanks dat de track al klaar is en zelfs nadat de treinen vandaag arriveerden is het nog steeds onduidelijk wat voor achtbaan het nu zal worden.

 

Track zijwaarts geplaatst:

De nieuwe bouwfoto’s die vandaag verschenen laten zien dat de track na amper een dikke maand al klaar is. Bij het instapstation is de kant van de track waar de achtbaantrein op zal komen te rijden niet naar boven gericht zoals bij een normale achtbaan, maar hij is ook niet naar onder gericht zoals bij een Flying Coaster of Inverted Coaster. Op de foto’s is duidelijk te zien dat de kant waar de trein op zal komen te rijden, naar de buitenkant is gericht in een horizontale richting. Er is nog nooit eerder in de wereld een achtbaan gebouwd waarbij dit het geval is.

 

Treinen:

Vandaag werden ook de eerste achtbaantreintjes voor het project gespot op het bouwterrein, toch is nog niet helemaal zeker als de trein ook effectief bij de achtbaan hoort. De treinen lijken alvast zeer hard op de treinen die Vekoma ook gebruikt heeft voor de achtbaan die vorig jaar op dit testterrein geplaatst werd. Zo blijft het dus spannend afwachten wat voor soort achtbaan het nu zal worden.

 

Wat voor achtbaan kan het worden?

Fans staan voor een raadsel over wat soort achtbaan dit nu exact zal worden, toch zijn echter een aantal realistische opties die wij kunnen bedenken. Een overzicht:

Vekoma zou bezig kunnen zijn met een nieuw in- en uitstapstation te ontwikkelen voor hun Flying Coasters. Met het nieuwe station en treintjes zouden de bezoekers gewoon rechtstaand kunnen instappen waardoor de capaciteit aanzienlijk verhoogd zou worden. Voor dit speciaal in- en uitstapstation bestaan er al patenten. Een Flying Coaster is een achtbaan waarbij de bezoekers liggen in de treintjes in plaats van zitten. Hierdoor krijgen de inzittenden het gevoel dat ze vliegen.

Andere mogelijkheden die nog steeds zouden kunnen is dat Vekoma een nieuw type Inverted Coaster aan het ontwerpen is of dat ze voor hun allereerste 4D-coaster willen gaan. Een Inverted Coaster is een achtbaan waarbij de trein onder aan de track hangt in plaats van er boven. Een 4D-coaster is een achtbaan waarbij de karretjes kunnen ronddraaien op de x-as, waardoor de bezoekers tijdens de rit meerdere keren overkop gaan.

Maar sommige fans denken dat het helemaal geen achtbaan zal worden en dat Vekoma een transportsysteem aan het ontwikkelen is voor hun allereerst darkride.

 

Testopstelling:

De bouwplaats waar de achtbaan op gebouwd wordt, is het testterrein van Vekoma bij de Nederlandse fabriek in Vlodrop. De achtbaan wordt volledig opgebouwd zodat het nieuwe prototype en technieken getest kunnen worden. Na de test zal de achtbaan terug afgebroken worden, want het is niet de bedoeling dat de achtbaan daar blijft staan. Een aantal onderdelen van de testopstelling zullen hergebruikt worden voor de uiteindelijke achtbaan, dit is te zien aan de verschillende soorten supports die gebruikt zijn. Hoe deze achtbaan er juist zal uitzien of in welk pretpark de achtbaan zal komen te liggen, is nog niet bekend.

 

Volg dit razend spannende project met dagelijks nieuwe updates hier op de voet.

 

 

Foto’s: Sjaak van Horne