Prachtig aangeklede mijntrein achtbaan voor Vinpearl Land in Vietnam

Vinpearl Land (Voorheen Pearl Resort) is een 5-sterren resort in Vietnam, meer bepaald op Hòn Tre Island. Geheel onverwacht en onopgemerkt opende het park dit jaar een nieuwe Vekoma achtbaan, voorzien van een deftige thematisatie.

 

Het resort bestaat uit een hotel met 485 kamers, het grootste zwembad in heel Zuidoost-Azië, een amfitheater met 5000 plaatsen, een winkelcomplex, een gigantisch waterpark met verschillende glijbanen, eetstandjes met een internationale keuken en het grootste aquarium van Vietnam.

En niet te vergeten een pretpark natuurlijk, een vrij klein pretpark want naast de pas geopende achtbaan staat er maar 1 andere baan in het park, deze baan werd gebouwd door L&T Systems. Deze bouwer uit Italië werd overgenomen door de bekendere bouwer Preston & Barbieri.

In het park vind je ook nog enkele kinderattracties, piratenboot, kettingmolen en een Discovery Revolution (een frisbee die volledig om zijn as draait). Maar dat is niet alles, het park heeft ook de eerste alpine achtbaan van Azië gebouwd. De baan is 1760 meter lang en heeft een hoogteverschil van 133 meter.

De nieuwe Vekoma Mine Train toont een vergelijkbare lay-out met Calamity Mine in Walibi Belgium. De baan werd ook voorzien van een mooi stukje thema. Zoals u kunt zien op de foto’s loopt de track doorheen een canyonachtige omgeving. De baan kreeg de naam Mine Adventure mee.