Uitgelicht: Vicky The Ride – Plopsa Coo

Vicky The Ride, een spinning coaster gebouwd door Gerstlauer in 2011, bevindt zich in het Belgische pretpark Plopsa Coo.

wickuitgelicht

 

Kenmerkend voor dit type achtbaan zijn uiteraard de (3) treintjes die rond hun as kunnen draaien tijdens de rit. In elk karretje kunnen 4 personen plaatsnemen. Afhankelijk van hoe het gewicht van deze inzittenden verdeeld is, zal het treintje harder of zachter draaien, wat telkens weer een ander ritverloop geeft. Ze halen een topsnelheid van 55 km/h. De track heeft een lengte van 400m en is voorzien van het nodige bochtenwerk.

Deze achtbaan werd volledig gethematiseerd naar het bekende Studio 100-personage ‘Wickie de Viking’. Het station heeft de vorm van een statig vikinghuis. Net voor het station ligt een drakar, een scheepstype dat typerend was voor dit Scandinavische volk. Een leuk detail is dat de treintjes ook gebaseerd zijn op dit scheepstype.

Wanneer je het topje van de 17m hoge lifthill bereikt, krijg je een prachtig zicht op de watervallen van Coo.