Derde seizoen van “De wereld van Bellewaerde” op vier

In een nieuw seizoen van “De Wereld van Bellewaerde” kan het publiek voor het derde jaar op rij het leven achter de schermen van het park meevolgen.  Een cameraploeg van de zender VIER volgde afgelopen maanden het Bellewaerde-team op de voet en was ondermeer getuige van de geboorte van de Amoerluipaarden, de herintroductie van Europese Bizons, maar ook van de ontwikkeling van een gloednieuw Jommekesalbum en een heuse rampoefening.  De Wereld van Bellewaerde, vanaf 15 juli, iedere vrijdag om 19u45 op VIER.

 

Aflevering 1 – vrijdag 15 juli, om 19u45 op VIER

De winter loopt op zijn einde in Bellewaerde. Dierenverzorgers Koen en Edwin starten vandaag de roofvogeltrainingen opnieuw op en ze kunnen werken in gloednieuwe verblijven. De piratenboot verhuist vandaag naar een extern atelier om helemaal gecontroleerd te worden. Daarvoor moet hij eerst helemaal gedemonteerd worden en dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dierenverzorgers Janne en Kimberly bereiden de twee olifanten Tunga en Fahim stilaan voor op een verhuis, omdat ze te groot worden voor Bellewaerde. Ook de attractiemedewerkers maken zich op voor de start van het nieuwe seizoen. Ze krijgen een opleiding over hoe ze best omgaan met verbale agressie waarbij ze tips krijgen over hoe ze op moeilijke vragen van bezoekers toch correct kunnen blijven antwoorden.