Uitgelicht: Halvar – Plopsa Coo

In het Waalse pretparkje Plopsa Coo maken we kennis met de achtbaan Halvar. Het betreft hier om een stalen terreincoaster van het type Mark I. Wist je trouwens dat dit de enige terreincoaster is in de Benelux? De attractie is prachtig verwerkt in het heuvelachtige landschap.

halvartpf

 

Deze achtbaan werd gebouwd in 1989 onder de naam Roller. Deze was toen voorzien van een gele trackkleur. Destijds was dit parkje nog bekend als Telecoo.Pas in 2005 werd het park overgenomen door de Plopsa groep en werd de attractie omgedoopt tot Coaster.

In 2013 was het tijd voor de derde metamorfose. Ditmaal kreeg de baan een geheel nieuw thema, namelijk eentje rondom het bekende figuurtje Wickie de Viking. Her en der werden de figuren uit de tekenfilmserie toegevoegd aan het geheel.  Ook het station werd stevig onder handen genomen en werd omgetoverd tot een Vikingshal. De track kreeg een rode kleur.

Een ritje op deze attractie duurt 2 minuten en 10 seconden.