Reuzenrad Spreepark heropent voor publiek

Het Duitse Spreepark gaat het 40 meter hoge reuzenrad opknappen. Hiervoor hebben de nieuwe eigenaars een Nederlandse firma ingeschakeld.

 

Spreepark, een pretpark gelegen in het Duitse Berlijn ging in 2001 failliet. Na 14 jaar ligt het park er zeer verlaten en overwoekerd bij, maar daar gaat verandering in komen. Er zijn al enkele jaren plannen om Spreepark nieuw leven in te blazen als kunst- en cultuurpark. Het 40 meter hoge reuzenrad moet de blikvanger worden van het park.

De nieuwe eigenaar bevestigt aan de NOS dat er onderhandelingen plaatsvinden met de Nederlandse attractiebouwer Vekoma, deze laat weten het klusje te kunnen klaren, maar door nieuwe veiligheidseisen zijn er heel wat aanpassingen nodig. Het is de bedoeling om in 2018 het reuzenrad weer in bedrijf te nemen.

De overige attracties zoals een boomstamattractie en een aangedreven achtbaan gaan niet meer open. Deze zijn volledig onderkomen door de natuur en graffiti. De attracties blijven wel in het park staan ter decoratie.

In 1969 opende het Duitse Spreepark haar deuren onder de naam Kulturpark Plänterwald, omdat het park naast de rivier Spree ligt werd de naam later gewijzigd naar Spreepark.

 

Bron: NOS