Colossos voor onbepaalde tijd gesloten in Heide Park

De gigantische houten achtbaan Colossos in Heide Park is voor onbepaalde periode gesloten. Het zou gaan om dringende werkzaamheden. Hoe lang de achtbaan gesloten blijft is momenteel niet geweten. Het park spreekt zelf over een sluiting die mogelijk voor langere periode zal zijn.

 

Heel onverwacht houdt Heide Park de houten achtbaan Colossos gesloten, net in het hoogseizoen. Wat de precieze reden hiervoor is weten we momenteel niet. Het park kondigde de sluiting aan op zijn facebookpagina: “Door onverwachte herstellingen zal onze geliefde houten achtbaan Colossos sinds 28 juli 2016 buiten dienst zijn”. Het park belooft er alles aan te doen om de achtbaan zo snel mogelijk te heropenen, maar sluit niet uit dat ze voor langere periode gesloten moet blijven.

De houten achtbaan viert dit jaar haar 15de verjaardag. Voor die reden kreeg ze dit jaar nog een volledig nieuw thema en themamuziek.

Deze gigant werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en is sinds jaren de hoogste houten achtbaan ter wereld. De baan heeft een lengte van 1.344 meter en een hoogte van 60 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van 110 km/h.