Amfitheater van Spreepark wordt heropend

Eerder werd er in een uitgebreid artikel al aangehaald dat Spreepark in Duitsland na 14 jaar heropend zou worden. Nu zal er ook in het amfitheater nieuw leven worden geblazen.

Het oude amfitheater zal muziek, comedy en theater brengen als onderdeel van de eerste editie van het “Kultursommer” (Cultuur zomer) evenement, dat nog duurt tot 20 september.

Onder de titel “Kultursommer Spreepark” zal het amfitheater “Naturtheater” verschillende keren gebruikt worden. Deze zomer zullen er zowel concerten, theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen, als ook schoolse en buitenschoolse kunstprojecten plaatsvinden.

Op 3 juli om 17u zal Kultursommer van start gaan met theatervoorstelling “Oh wie schön ist Panama” en om 20u volgt dan de vertoning van “Crocodile Princess”. Gedurende 9 weekends zullen de evenementen elkaar opvolgen, het volledige programma kan je hier raadplegen.

Dankzij het Kultursommer evenement zal een deel van het park terug openen. Na 14 jaar is er nu eindelijk terug hoop op een volledige heropening. De Europese Unie heeft subsidies toegekend om het Spreepark in zijn glorie te herstellen.

Maar liefst 10 miljoen euro zal geïnvesteerd worden om het themapark de komende maanden operationeel te krijgen. Alle vervallen gebouwen en structuren moeten worden verwijderd. Verder wil men de met asbest verontreinigde vloeren verwijderen en vervangen. Alleen voor dit project wordt ruim 3 miljoen euro voorzien. De overige 7 miljoen euro moet dienen om het legendarische monumentale Löcher te herstellen. Deze werd in 1837 geopend en diende toen als Schiffer Kneipe (een soort van bar).

Het is echter nog maar de vraag of alle overgebleven attracties hersteld kunnen worden. Ruim 13 jaar staan de attracties stil, slijtage en veroudering door weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat onder andere de toekomst van het 45 meter hoge reuzenrad zeer onzeker is. Het reuzenrad is altijd het symbool van het park geweest, maar is nu door de jaren onderhevig aan hevige roest en zelfs verwrongen staal.

Bronnen: kulturspreepark.de, parkerlebnis.de