Een virtuele rit op de tilt coaster van Wanda Hefei Cultural Tourism City

In China wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het Wanda Hefei Cultural Tourism City park. Het park opent op 24 september de deuren. In het park vinden we enkele opmerkelijke achtbanen terug, zoals een dubbele tilt coaster en een Intamin achtbaan, zoals we die nog nooit zagen.

 

Wanda Hefei Cultural Tourism City is gebouwd in de Chinese gemeente Hefei. Het park is een van de 4 parken die momenteel in opbouw zijn van deze groep. Drie van deze parken zullen dit jaar openen, het vierde opent tussen 2017 en 2020, daarover is nog weinig info bekend gemaakt.

In Wanda Hefei Cultural Tourism City zullen vier achtbanen te ontdekken zijn, waaronder een Wacky Worm en een Spinning coaster. Maar onze ogen zijn vooral gericht op de zeer speciale dubbele tilt coaster en de Intamin achtbaan.

 

Flip Coaster

Dit wordt het tweede exemplaar ter wereld van een zogenaamde tilt coaster, een ontwerp dat afkomstig is van Vekoma. Vekoma bouwde de allereerste tilt coaster voor het Taiwanese park Lihpao Land. Deze tilt coaster is gebouwd door een Chinese achtbaanfabrikant, om welke het precies gaat is niet vrijgegeven.

De Flip Coaster, zoals ze genaamd werd is een dubbele tilt coaster, waarbij de twee tilt elementen tegenover elkaar opgesteld staan. Ook al lijken de twee kanten identiek, toch zijn ze dat niet. De eerste kant heeft behalve het tilt element twee inversies, een looping en een corkscrew. De andere kant heeft een dubbele corkscrew en een looping.

 

 

White Dragon in the Sky

Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Bij je ritje zal je tot driemaal toe gelanceerd worden. Deze eerste keer voorwaarts om nadien achterwaarts gelanceerd te worden op een spike. Wanneer je in vrije val weer naar beneden raast, word je een derde maal gelanceerd aan 125 km/u.  De derde lancering stuurt je recht in een 57 meter hoge non inverted looping, wat een nieuw wereldrecord is voor dit type en het huidige record zal afsnoepen van Flying Aces die opende in Ferrari World. Verder bevat de 1278 meter lange baan nog een Top Hat – Inside inversie. Bij de top hat – inside inversie ga je een top hat in, die aan de binnenkant genomen wordt, waardoor je over kop gaat.

 

 

Bron: RCDB

Foto: Wanda