GhostRider weer geopend in Knott’s Berry Farm na grote renovatie

In het Amerikaanse Knott’s Berry Farm heeft men ter gelegenheid van 75-jarig bestaan van de themazone Ghost Town deze zone volledig gerenoveerd. Ook de grootste attractie GhostRider werd onder handen genomen en werd volledig geretracked.

 
GhostRider werd gebouwd door Custom Coasters International en opende in 1998. Met een hoogte van 36 meter en een lengte van 1.381 meter kan deze achtbaan snelheden behalen van 90 km/h. Toch stond deze baan vooral bekend om het nogal ruige ritverloop.

 

 

Great Coasters International ging aan de slag met de achtbaan en toverde deze om tot een topper. De achtbaan kreeg een volledige retracking. Heel wat bochten werden opnieuw gevormd, waardoor er meer banking ontstaat. En de mid-brakes, waar de achtbaan enorm veel snelheid verloor werden volledig verwijderd.

 

 

 

Ook de treinen van deze achtbaan werden vervangen door nieuwe exemplaren. GCI plaatste er Millenium Flyer Trains op, welke bekend staan voor hun comfort.

 

Bron en foto’s: Knott’s Berry Farm