Alles wat je moet weten over het After School Festival in Bellewaerde

Bellewaerde organiseert dit jaar voor het eerst het After School Festival. Dit festival gaat door op 30 juni. In het park zullen er verschillende podiums komen te staan, waar bekende en minder bekende dj’s het beste van zichzelf zullen geven.

 

Als je het park binnenkomt, zal het eerste podium al te zien zijn. Local Heroes Stage is het podium waar 5 lokale dj’s zullen optreden. De eerste zal starten op 17u30 en eindigen om 19u, waarna de volgende dj’s elk een uur zullen spelen. Dit zijn de lokale helden die er zullen spelen:

  • Dj Tibo
  • K-Beatz
  • Andy Cley
  • Anonymize
  • Dj Lennert V

Al wie interesse had om als dj op het After School Festival te draaien, kon zelf deelnemen door een mix in te sturen. Uiteindelijk werden er 6 dj’s geselecteerd uit de 35 inzendingen. De 6de dj is dj Jellousy. Hij gaat het beste van zichzelf geven van 18u30 tot 20u op ‘Niagara Beach Club’. Dat is een 2de podium in het park dat aangelegd wordt op de vijver van de Niagara attractie zelf. En dat terwijl de attractie heel de avond draait. De andere 2 dj’s die op deze stage zullen draaien zijn Jan Vervloet en dj Wout. De dj’s zullen elk anderhalf uur draaien. Deze 2 gaan je meenemen naar de muziek van de jaren 90s en 00s.

Een 3de podium komt in Canada zone te liggen waar in totaal 2 podiums te vinden zijn. Dit podium zal staan over de brug waar de roofvogeldemonstratie op gewone dagen doorgaat. Op de plaats van de picknickruimte zullen ze hun podium opstellen. Deze krijgt de naam ‘BabaFest Animals Stage’. Hier trakteren de dj’s je op de beste hardstyle beats. Beginnen doen ze met MC Illusions, daarna heb je nog de volgende dj’s vanaf 18.00 uur die elk een uur speeltijd hebben. Dit zijn: Itraxx VS Pedro, Bestien, Outlander, The Crunchers en Lowriderz.

Het volgende podium staat in de Far West zone van het park ‘Coyote Saloon 56’. Zoals de naam doet vermoeden staat deze in de Saloon van het park. Hier brengt Café 56 de beste hits van vroeger en nu waardoor je jouw beste dansmoves kan bovenhalen. Je hebt 1 belangrijke dj en dat is Dj Mexim.

Het 5de en laatste podium staat in de Mexico Zone en heeft de naam ‘Mexican Mainstage’ gekregen. Hier kun je samen met TOPRadio losgaan op de beste festivalbeats. De tijd dat de dj’s hier spelen varieert meer dan bij de andere podiums. Het varieert tussen een uur en anderhalf uur draaitijd. De eerste dj is Hide’N Seek, hij begint om 18 uur. Hide’N Seek wordt gevolgd door Laurent Wery, Neon en vanaf 21u30 sluit X-Tof de dag af.

Tijdens het festival zijn alle grote attracties geopend, met uitzondering van de Jungle Mission. Ook kun je ’s avonds om 20u en 21u30 gold rush bekijken, dit is de stunt en dive show van het park. Naast de dj’s zijn er nog extra’s, namelijk ‘fun animations’ en een rodeo stier. Deze zijn te vinden op de Coca-Cola Beach op een speciaal daarrvoor aangelegd strand. De Coca-Cola Beach is te vinden op de picknickplek voor de Boomerang.

Tijdens het festival zijn er 4 extra bars te vinden in het park. Dit verruimd het standaard horeca aanbod. De eerste vind je bij Babafest Animals Stage (de animals bar), een tweede is ondergebracht bij de Canadian burger (de Niagara Beach bar). Op Coca-Cola Beach vindt je de Coca-Cola bar en tot slot heb je de Cubanisto Bar op het Mexico plein.

 

Praktische informatie

  • Het festival gaat door van 18u tot 23u
  • Het festival kost 25 euro. Indien je een volledige dag wil gaan (van 10-23u) betaal je 55 euro.
  • Er kunnen alleen online tickets gekocht worden en dit zolang de voorraad strekt
  • Als abonnementhouder kan je gratis binnen, maar je moet je wel registreren en zowel je abonnement als het blad van de registratie meenemen naar het evenement.
  • Op diverse plaatsen zullen er gratis oordopjes aangeboden worden.

 

Tickets voor dit evenement zijn enkel online te verkrijgen op www.afterschoolfestival.be
 
Abonnementshouders die het After School Festival willen bijwonen, kunnen zich gratis registeren opwww.afterschoolfestival.be.  Deze registratie is verplicht om het evenement te kunnen bijwonen.

 

Ondertussen zijn de eerste opbouwwerken al van start gegaan.

 

Bronnen: Afterschoolfestival, Bellewaerde