Bekijk hier de 360 graden video van The Monster in Adventureland

Adventureland is het grootste pretpark van de Amerikaanse staat Iowa. Het park opende na 20 jaar een gloednieuwe achtbaan genaamd The Monster, het park investeert hiermee € 8 miljoen. Ondertussen zijn nu ook de eerste video’s van de achtbaan verschenen.

 

The Monster werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides en behaald tijdens de rit een snelheid van 104,6 km/u. De achtbaan is 40,5 meter hoog en heeft een lengte van 762 meter. The Monster start met een verticale lift-hill en een first drop van 101° waardoor het de 3de steilste achtbaan van Noord-Amerika is. Tijdens de achtbaanrit gaan de bezoekers 5 keer overkop.

 

The Monster is een zogenaamde Infinity Coaster met een custom lay-out. De Infinity Coasters kennen we onder andere van The Smiler in Alton Towers (Engeland) en Karacho in Erlebnispark Tripsdrill (Duitsland). De bouw van de achtbaan begon enkele maanden geleden. Alles wat u over The Monster moet weten kan u hier terug vinden.

 

Adventureland is gelegen in de Amerikaanse stad Altoona in Iowa. Het park ontstond in 1973 en biedt een honderdtal attracties aan. De meest in het oog springend zijn uiteraard de achtbanen. Het park heeft 5 achtbanen waarvan 3 houten. De eerste vaste achtbaan van het park was Tornado, een indrukwekkende houten achtbaan van William Cobb. De tweede houten achtbaan is Outlaw, gebouwd door CCI en deze baan opende in 1993. De derde houten achtbaan is ook van de hand van CCI en opende 3 jaar later in 1996. Deze heeft de naam Underground en is volledig indoor gebouwd.  Met Dragon, een dubbel looper van Hopkins had het park maar één stalen achtbaan in haar aanbod, maar daar is nu dus verandering in gekomen. Het was al 20 jaar geleden dat het park nog een nieuwe achtbaan opende.

 

Bron: rcdb