Dit wordt de 25 miljoen euro kostende nieuwe attractie van Europa-Park

Duitslands grootste pretpark, Europa-Park, had eerder al bekend gemaakt dat er een grote nieuwigheid zou komen in 2017, nu is ook bekend geworden wat het zal worden. Het park dat al 2 maal verkozen is tot beste pretpark ter wereld, wil naar alle waarschijnlijkheid een gigantische panorama-vliegsimulator openen.

 

In de simulator vliegen bezoekers over verschillende Europese landen waar ze bekende bezienswaardigheden kunnen ontdekken vanuit de lucht. Ondertussen is er ook al gestart met de bouw van de attractie en ook de eerste opnames werden al gemaakt. De attractie heeft de voorlopige werknaam “Project V” gekregen. Europa-Park wilt nog niet veel kwijt over de panorama-vliegsimulator, maar het zal gelijkaardig worden als de Soarin’ attractie van Disneyland in Californië en Florida. In onderstaande video kan u Soarin’ beleven vanaf minuut 5.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sOszirJluaQ

 

De vliegsimulator is de zoveelste nieuwe investering van het park. In 2014 opende nog een heel nieuw themagebied dat draait rond Arthur. De hoofdattractie van deze nieuwe zone is een gemotoriseerde achtbaan met draaiende karretjes die tijdens de rit van snelheid kan veranderen. Vorig jaar in 2015 opende het park voor haar 40ste verjaardag een nieuwe 360 graden cinema die een unieke kijk over de wereld opleverde. Buiten de nieuwe attractie werd er ook een nieuwe film gemaakt voor de 4D bioscoop. Dit jaar opent het park alweer een nieuwe zone, dit keer is het een Iers gebied en ook hier komt een nieuwe achtbaan te staan. Voor volgend jaar komt dus de grote panorama-vliegsimulator en voor 2018 zijn er al grote plannen bekend gemaakt. Het park wilt tegen dan een zwemparadijs van 140 miljoen euro openen.

 

Bron: Park Erlebnis, Looopings