Meer informatie over Waterpark van Europa Park

Europa park heeft meer info vrijgegeven over het groot waterpark dat ze zullen bouwen. Het park ondervroeg via een enquête meer dan 30.000 gasten over de afgelopen 10 jaar. Op die manier krijgen ze een goed beeld wat er nog het meeste verlangt wordt bij de bezoekers. Het doel is om het park zo nog meer aantrekkelijker te maken.

Concreet, het voorgestelde waterpark heeft een oppervlakte van ongeveer 30 hectare, zowel een binnen als een buitengedeelte, extra overnachtingsmogelijkheden en voldoende parkeergelegenheid. In het overdekte gedeelte komt een lazy river, enorm veel glijbanen, een waterspeeltuin, een surf simulator, rustplaatsen, restaurants en winkels. In het buitengedeelte komt een golfslagbad, een strand, tuinen, restaurants en tal van andere water aanbiedingen.

Europa Park - Waterpark

Waarschijnlijk zal het waterpark andere openingsuren meekrijgen dan het pretpark zelf. Geschat wordt er dat het binnengedeelte tussen de 4000 en de 5000 bezoekers aan kan en het buiten gedeelte tussen de 2000 en de 3000 bezoekers. In het begin worden er 400.000 gasten per jaar verwacht. De jaren er na verwachten ze een stijging van 50% tot 600.000 bezoekers per jaar. Ongeveer 80% van de bezoekers zal via de hotels in Europa park en daarbuiten afkomstig zijn.

Bron: www.zvt-ringsheim-rust.de