Blackpool Pleasure Beach gaat spectaculaire multi-launch-coaster openen in 2018

Het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach, gelegen in de stad Blackpool, zal een spectaculaire achtbaan openen met meerdere lanceringen. De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides en moet openen in 2018.

De achtbaan die gepromoot wordt als “Project 2018” zal buiten de 2 lanceringen, 3 inversies krijgen. De eerste inversie wordt een inclined loop, de tweede een zero-g roll en de derde een twisted immelmann. Dit alles zal gegoten worden in een custom lay-out speciaal ontworpen voor het park.

De nieuwe achtbaan zal verschillende andere attracties en achtbanen kruisen. De achtbaan begint bij het voormalige Tom Sawyer meer en zal de 3 achtbanen van de Steeplechase en de Big One passeren. De directeur van het park, Nick Thompson, liet eerder al weten te hopen dat de achtbaan een van de meest spectaculaire achtbanen in de wereld zal worden.

© Screamscape
© Screamscape

Een beetje later pakte de Amerikaanse nieuwtjessite Screamscape uit met meer details over het project. Volgens een anonieme bron zou de bovenstaande tekening de lay-out van de achtbaan worden. De achtbaanrit zal beginnen met een lancering gaande van links op de schets naar rechts richting de hoogste achtbaan van Groot-Brittannië, The Big One. Hierna zal een top hat element komen die over de lighthill van The Big One heen gaat. Na deze top hat volgt de eerste inversie, de inclined loop. Hierna beland de trein in een “Banked Double-Up” gevolgd door een aantal kort op elkaar volgende bochten. Na het bochtengedeelte zal de achtbaan door de supports van de lifthill heengaan terwijl er een Zero-G Roll genomen wordt. Na de tweede inversie volgt dan de tweede lancering, gaande van rechts op de tekening naar links. Op het einde van de 2de lancering komt er meteen een Immelmann gevolgd door een snel s-bochtengedeelte. Vervolgens is er een helix van 360° die eveneens aan zeer hoge snelheid genomen zal worden. Na de helix volgt een air-time heuvel met als finale een “off axis” air-time heuvel en een “high dive” waarna de trein tot slot in de remmen tot stilstand zal komen.

 

De bouw van de achtbaan zal 18 maanden in beslag nemen. Volgens eerdere geruchten zou de achtbaan 1200 meter lang worden. Wij kijken alvast uit naar deze custom multi-launch coaster van Mack Rides. Dit spectaculaire project kan je hier volgen.

 

Nieuws bron: riderater

Geruchten: screamscape